Arbeidsplan - matlaging


Når vi har gjester på gården har jeg alltid ansvaret for matlagingen selv. Jeg lager alltid en arbeidsplan, men oftest bare som stikkord. Denne brukte jeg til et selskap i januar 2012:
    Kvelden før:  sette på oksehalene til kraft.
    Formiddagen:
    Ta ut scampi fra fryser. Ta ut butterdeig fra fryser.
    Steke fileter
    Rense løk og sette på kompotten
    Koke blomkål - lage mos - sette kaldt.
    Rense rosenkål.
    Lage sjokoladefondant. Helles i former og settes i kjøleskapet.
    Steke bacon og finhakke.
    Lage ostepakkene.
    Dele opp persillerot og forvelle.

Så er det mer detaljert liste for selve middagen. Oversikten viser hvilke servisedeler som skal brukes helt til venstre og huskeliste for den siste delen av matlagingen til høyre. I midten selve kjøreplanen for retter inn og ut av spisestua.
Arbeidsplan - gjennomføring:




Servise:
Bogstad-tall


Farrisglass, kakeasjett og teskje

Cousine- tall.


Dessertglass med stett + teskje


Legge på kniv og gaffel
Kakeasjetter




Glassasjetter




Frese Scampi
Anrette – bære inn
--
Bære ut tallerkner
Anrette – bære inn
--
Bære ut tallerkner
Anrette hovedrett – bære inn

Bære ut
Anrette sorbet – bære inn 
--
--
Bære ut tall.
Anrette – bære inn
--
Bære ut tall
Servere kaffe og likør
Anrette dessert og servere
Husk:
Poteter inn i stekeovn ca 17:45
Risotto på 17:30
Blomkålsuppe – lage ferdig


Sette på rosenkål
Sette persillerot i stekeovn
Varme opp løk
Sjekke poteter og rosenkål
Varme saus

Sorbet fra fryser



Briepakker inn i stekeovnen
Skjære opp tomater

Sette på kaffe.

Sette sjokoladefondant i stekeovnen.


Da vi hadde bryllup her i 2012 skulle jeg ikke være tilstede under matlagingen og lagde derfor en svært detaljert  plan. Dette fungerte veldig bra.
Arbeidsplan matlaging
 Alle oppskrifter finnes i KOKEBOK
Tid
Fingermat

Forrett
hovedrett
dessert bryllupskake Kaffe
diverse
10.00
Lefseruller
Sandwish

Legges på fat, plast. Lage kurv/boks som H skal ha med. Mat og drikke til 7. Flasker med eplemost står i kjøleskapet.
Egen boks med kjøttboller og stekt bacon til T.




10.30




11.00

Rense blomkål og sellerirot.


11.30

Dele opp gulrøtter. Legges i plastposer.
Sett alle pannacotta i isoporkasse med kjøleelementer

12.00

Rense avocado og lage avocadokrem
Settes kaldt


Fylle vann i melkespann
12.30





13.00
Fylle sinkbaljer med vann og isbiter Settes ved bord ved stallen.  Se skisse
La flaskene med musserende stå i kjøleskapet så lenge som mulig.
Skjære fisk i biter.
Pakk i folie
Bære kjeler med vann til sukkererter og gulrøtter til låven

Firkanta hvite fat
Avlange hvite fat
Servietter
glassflasker
13.30
Fylle flasker med eplemost, rabarbrasaft og ripssaft.
Ripssaft blandes ca 50/50. Sugerør.
Varme kjøttboller og paier

Skjære opp poteter legges i langpanner med olje og malvonsalt. Dekk med folie.


14.00
Bære ut fat med mat .
Forvente gjester fra 14.15
Sett noen flasker oppå bordet, resten i kasser under.

Fylle kjelen til grønnsaker med vann og bære på låven.


14.30
Fylle på med flasker med drikke opp på bordet.

Tilby mer drikke/påfyll

De første langpannene med poteter i stekeovn

15.00


Koke blomkål og
sellerirot

Legge isbiter i melkespannet
15.30
Rydde matrester fra fingermaten
Forberedelser til middagen:
Åpne rødvinsflasker
Fylle vann i melkeflasker med vann fra melkespannet.
Mose grønnsakene.
Pass på at det ikke blir med for mye vann.
3 p uten melk


15.40

Bære alt til forrett til låven
Fortsette å steke poteter.
 Samle sammen det dere trenger av kniver og annet utstyr og ta med til låven
16.30

Anrette forrett.
Settes i stativ


Avlange hvite tall
17.00

Skjenke hvitvin (17:11)
Koke opp vannet  til sukkererter og gulrøtter. Holdes varmt.


17.25

Servere forrett
Varme opp kjøtt.
Steketermometer til kjerne 59


18.00

Ca 18:10 Pause
Rydde tall og bestikk
Varme opp sausen


18:15


Poteter ferdig. Legg på folie og bær bort.


Anretningslinje:


18:30


Servere hovedrett
Bruk melsikt og øs bare litt om gangen av gulrøtter og sukkererter opp av kokevannet om gangen. Legges i lave former.
Servere hovedrett

Hvite middagstallerkner
19.00
19.30



Bære kassa med pannakotta fra kjeller til låven. 2 må bære sammen – vannrett.
Skjære opp jordbær. Se kokebok

20.30






Pause: Fjerne hovedretttall
Anrette dessert på slutten av middagen.

Glassasjetter

21.00



Servere dessert. Ikke få fingermerker på glassasjettene.
Det skal ikke serveres kaffe til dessert.





PAUSE:
Fjerne desserttallerkner.
Alt brukt settes i pappesker og plastkasser
Plastbøtte til skvetter.
Matrester i avfallsbøtter m/bioposer.

Under brudevalsen



Trakte kaffe, koke tevann
Termokanner i overskap over fryser. Trakter i kjeller.




Bære bort bryllupskake.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar