Låven som festlokale

Allerede i 2007 hadde vi innflyttingsfest på låven. Etter det brukte vi låven to ganger, før vi i 2011 begynte å planlegge bryllup. Vi hadde ryddet og støvsuget flere ganger, men likevel så vi behov for en grundig rufs. For første gang skulle det anrettes tre retter til nesten 90 personer, så vi trengte noen benker. Vi måtte ha strøm til kokeplate for å holde saus varm og koke grønnsaker, og til kjøleskap. Vi måtte øke sikkerheten, og lage en bedre trapp. Den som hadde stått på låven i over 60 år passet bra for arbeidsbukser og joggesko enn for festkjoler.

Og vi startet allerede høsten 2011.

Låven var forsatt full med gamle materialer. De ble lagt der i en tid lenge før byggevarebutikkene. Det aller meste av disse materialene var i veldig dårlig forfatning og dessuten preget av lang tids lagring at bålet var beste løsning.Noen av materialene kunne brukes til ei hylle.
    

Vi flyttet trapp, bygget høye rekkverk både inne og ute, og la nye gulv.
 
 

Vi kjøpte kjøkkenskap og benkeplater til anretningskjøkkenet.
  Og stålbenker til baren.
  


Så ble hele gulvet skuret med grønnsåpe. Bare det alene tok ca 40 timer Det viser at oppgaver som virker enkle kan ta tid.

Her kan du ser flere før og etter bilder.

Det vi ikke var klar over er at alle lokaler som skal brukes til noe annet enn det de er bygd for må bruksendres etter plan og bygningsloven. Det innebærer en gjennomgang av konstruksjonen (hvor mange mennesker kan være der samtidig) og brannsikkerheten (brannvarsling, skilting, rømingsveier). Forsikringsselskapet vil sikkert også ha noe å si når en bygning brukes til fest.

Vi arbeider med saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar