Kjøreplan


En kjøreplan er en skriftlig oversikt over hva alle involverte skal gjøre gjennom hele festdagen og kvelden på detaljnivå, og når det skal gjøres. Se gjerne punktet: Festen for å få tips til hva som må med på kjøreplanen. En kjøreplan må man ha uansett om selskapet skal være hjemme eller i et selskapslokale.  Hvis festen skal holdes i et selskapslokale vil hovmester hjelpe til med å lage kjøreplanen for den delen, men det er mye å huske på også før selve festen så det er lurt at hele festdagen er tatt med i planen. 

Jeg starter prosessen med å lage kjøreplanen ved å tenke på hva som skje fra det øyeblikket gjestene kommer. I et vanlig selskap kommer de på et angitt tidspunkt til lokalet der festen skal være. Til et bryllup kommer de til kirken eller stedet vielsen skal være.

Hvem skal ta i mot? 
Skal det deles ut noe?  Hvem skal i så fall gjøre det? 

I bryllupet i 2012 delte vi ut program for vielsen. Da ser punktet i kjøreplanen slik ut.
når
Hva
Hvem
Forberedelse
Fra 12.30
Når gjestene kommer – dele ut program
tantene
Trykkes senest ….
Mor tar med.Hver minste lille ting må skrives ned. Festdagen er travel og det som ikke er notert ned kan lett bli glemt. med Frisør må inn. Hvem skal kjøre med hvem? Altså transport. Mange punkter i kjøreplanen vil generere arbeid. Da må de oppgavene føres inn i fremdriftsplanen på et egnet tidspunkt.

Forberedelsene til en fest vanligvis mye tid. Festen er over på noen få timer. Det er viktig at vertskapet også har fått tid til å kose seg med gjestene. Bryllupsdagen er den dagen i livet som går raskest. Derfor må hvert sekund nytes uten å bekymre seg for detaljer i arrangementet.

Alt som vedrørte servering av maten måtte inn både i matlagingsplanen og i kjøreplanen. Servering av maten må samkjøres med toastmaster. Jeg vet ikke noe mer irriterende å sitte å se på varm mat som blir kald eller is som smelter fordi det ikke var gjort bra nok avtaler mellom kjøkken og toastmaster.
når
Hva
Hvem
Forberedelse
18.30
Anrette hovedrett
ca 150 g kjøtt/person. Vei opp et testporsjon. 
KSEH
Se bilde på veggen.


Jeg hadde hengt opp store foto av hvordan alle rettene i middagen skulle legges opp på veggen bak benken.

En viktig del av kjøreplanen er som nevnt taler og andre innslag under middagen. Du kan lese mer om det under Bordsete i toppmenyen.

når
Hva
Hvem
Forberedelse
Ca 22.00
Baren åpner.
Isbiter ligger i bæreposer i liten fryser i kjeller.
J og C
Lage isbiter innen 25.6.


For å få til dette:

Sto dette i kjøreplanen:
når
Hva
Hvem
Forberedelse
ca kl 00.00
Lage et lyshjerte på tunet
Ca 4 m stort. Spissen mot låven.
KSEH
Bruk ca 40 norgesglass fra kjelleren og telys fra skapet på låven.


Ingen selskap er like- derfor blir heller ingen kjøreplaner lik. Jeg legger derfor ikke ut noen komplett kjøreplan her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar