Utstyr

Et stort selskap krever masse utstyr. Det mest opplagte er servise, bestikk og glass. Men det trengs store kjeler, arbeidsboller, kniver og miksere. Dessuten trengs mye plass i kjøleskap og fryser. Forklær.

Uansett hvor mye servise og annet utstyr det er der selskapet skal holdes så er det viktig å få oversikten over hvor mye som trengs. Jeg lager en liste som starter når gjestene kommer og som tar for seg alt som de skal bruke og alle arbeidsredskapene som er nødvendig for å få laget all maten. Det siste er veldig viktig hvis man leier et klubbhus eller samfunnshus. Det er ikke sikkert at det finnes serveringsbestikk eller vinopptrekker der.

Listen kan for eksempel se slik ut:

Veldig smart er et stativ til tallerkener. Det betyr at all mat til henholdsvis forrett og dessert  til 100 personer får plass på under 1 kvm. Jeg antar at de største utleiefirmaer for telt og annet utstyr også har tallerkenstativ.


Ikke glem store mengder kluter og opptørkningshåndklær. Også i utleielokaler må du ha med kluter og håndklær selv. Her i huset er det et stort forbruk de siste dagene. Jeg setter derfor på en kokvask om kvelden når jeg har tørket av den siste benken før jeg legger meg. Om morgenen legges alt i tørketrommelen og er blitt tørt før dagens arbeid starter.  

Tørketrommelen bruker jeg også til å tørke våte håndklær som bare har vært brukt til å tørke ren oppvask. Etter selskap vil det alltid bli matrester. Så plastbokser, plastposer og alumfolie må settes på lista.

1 kommentar:

  1. Hei! Takk for masse gode tips angående selskap. Jeg har en datter som skal ha låvebryllup i sommer, og du har så masse gode tips. Jeg ser at du har greid å få tak i dekketallerkner som er slik vi ønsker. Er dette noe du fortsatt har, og er interessert i å selge eller evnt leie ut? Hvis ikke, kan du huske hvor du fikk kjøpt de? Vi har ikke greid å finne noen som ser OK ut, og har en akseptabel pris ennå.... Håper du har mulighet til å svare :). Tusen takk for en kjempefine blogger og masse gode tips vi skal ta med oss videre i planleggingen :). Hilsen Bjørg Haukland

    SvarSlett