Gode hjelpere

Når man legger et selskap til et restaurant eller et annen selskapslokale vil det være profesjonelle ansatte som passer på at selskapet gjennomføres etter en kjøreplan som avtalt.

Når man skal arrangere selskapet selv enten på et klubbhus eller hjemme er det helt nødvendig med noen gode hjelpere. Hvis det skal være en høytidelig middag, må man ha noen til å anrette maten og servere. Hvis det er mer uformell er det likevel viktig med noen som kan passe på det som skal gjøres slik at vertskapet kan hygge seg med gjestene sine.

Vi har god erfaring med å saumfare vennekretsen. Hvem kan man overlate det hele og fulle ansvaret til? Og finnes det noen som vil? Vi har heldigvis det!

Har på gården lager vi all maten selv. Til et selskap kan noe lages på forhånd, men mye må lages samme dag. Med 90 - 100 personer til bords må det være 4 på kjøkkenet hele dagen. Disse 4 anretter også maten. Det trengs 2-3 personer som ordner det siste med bordet og tar imot gjestene når de kommer med mat og drikke.

De som skal servere bør ikke ha mer enn 10-14 gjester hver. Da tar det for lang tid å få ut mat og drikke.

Hvis jeg skal sitte til bords selv er det helt nødvendig med grundig gjennomgang med de som skal hjelpe til. De skriftlige listene må gjøres så detaljert som mulig.

Hvis gjestene skal hjelpe til?
Lag en liste med alle oppgavene gjennom hele selskapet. Spør folk i god tid om de kan tenke seg å:
  • sette fram maten på buffeten
  • rydde av tallerkner
  • tenne lys
  • koke kaffe
  • varme pølser til nattmaten
For alle vil gjerne hjelpe til - og det er så mye enklere med klare avtaler. Og da kan vertskapet kan slippe å passe på at alt blir gjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar