Trykksaker


Det er ganske mye som skal trykkes til et selskap: invitasjoner, bordkort og sanghefter. Jeg synes det er flott når alt henger sammen og det er en rød tråd. Formatet på alle trykksaker kan være likt, og farger og illustrasjoner kan gjentas.

Til en fødselsdag våren 2012 la vi blomsten som skulle brukes på bordet som bakgrunn på invitasjonene.


Til bryllupet i 2012 ble formatet 15x15 cm valgt til alle trykksaker. Invitasjonene som var klipt 15x47 cm av store ark ble brettet og sendt uten konvolutt.Adressen ble trykt på etiketter og klebet på. Blondestoffet (fra kjolen) ble scannet og skrevet ut på gjennomskinnelig papir. Det ble brukt til en "lomme" med plass for et informasjonsark.

For å lage pene bretter på arket brukte jeg denne. Les mer om den her.Det finnes så mye lekkert papir og det meste kan brukes i helt vanlige skrivere koblet til PC:
Programmet for vielsen til høyre er trykket på 120 g papir A4 papir. Etter trykking ble en stripe på 5 cm kuttet av langs langsiden av arket, så ble det brettet i to.

Forsiden til sangheftet for middagen ble først kuttet i riktig størrelse, så ble teksten trykket på og tilslutt ble det dekorert med bånd og hjertepynt. Alt innholdet ble trykket på A4 ark som etterpå ble kuttet i riktig størrelse. Vi lånte en spiralinnbindingsmaskin for å binde heftene sammen. Spiralene er 30 cm høye og ble delt i to.

Det finnes så mange skrifttyper og det er vanskelig å velge. Skrifttypen bør passe til den stil selskapet skal ha.

Invitasjon Invitasjon Invitasjon Invitasjon


Invitasjon   Invitasjon  Invitasjon Invitasjon

Det kan være lurt å skrive all teksten og forsøke med mange ulike skrifttyper, men velg til slutt 1-2 og hold på dem. I tillegg til de som ligger i tekstbehandlingsprogrammet på PCen kan mange flere lastes ned gratis eller veldig billig. Tonerose har skrevet om dette og har flere lenker.


Også takkekortene kan ha de samme gjennomgående elementer som farger,  monogram og annen dekor. Det kan settes av plass til å skrive en personlig hilsen på takkekortet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar