I selskaper som holdes i utleielokaler er det vanlig å sette opp bar med egne innkjøpte drikkevarer. Dette er den aller rimeligste løsningen. I noen utleielokaler kreves det at vertskapet søker kommunen om skjenkebevilgning selv om arrangementet er helt privat og helt lukket. Søker er ansvarlig for at skjenkingen foregår i hht alkohollovens bestemmelser, som for eksempel at den som står i baren er minst 20 år gammel. Hvis man tar betaling for drikkevarer (også til selvkost) så skal det alltid søkes om skjenkebevilgning. Skjema finnes på nettsiden til din kommune. Saksbehandlingstiden er vanligvis svært kort.
Vi brukte stålbenkene Udden fra IKEA så benken er 2,4 m lang og 90 cm høy. Det ga god arbeidsplass og god arbeidshøyde.
Vi laget ganske tidlig en liste over det utstyret som skulle være i baren. Det var bra ellers tror jeg vi hadde glemt mye av det.
- helletuter
- målebeger
- vinopptrekker
- brusopptrekker
- frottehåndklær
- tørkerull
- skjærefjøl
- kniver
- søppelbøtter
Isbiter ble hentet fra fryser inne i huset. Jeg liker ikke isbitposer fordi det er så vanskelig å få isbitene ut av dem. Jeg laget derfor isbiter i vanlige isbitformer og tømte dem over i plastposer etterhvert. Det ble to omganger hver dag; om morgenen og sent om kvelden. Isbiter kan også kjøpes i noen matbutikker
Vi laget en utrolig begrenset Barmeny - det forenklet innkjøpene og arbeidet i baren. Blant annet hadde vi ingen drinker som lages i blender. Det tar mye tid, det støyer og det blir en del søl.
Her finnes noen tips til hvor mye drikkevarer man bør beregne.
Det finnes flere som har bygget bar på låven.
Trine Aga Line og Paal
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar