Rød tråd

Finn ut hva som kan være den røde tråden i selskapet. Sannsynligvis er det bare noen få av gjestene som legger merke til det, men de som gjør det vil komme med veldig hyggelige kommentarer. Når man har funnet den røde tråden så skjerpes fantasien, mer enn at det blir en tvangstrøye.

Da min mann fylte 50 for noen år siden var det biler som var den røde tråden. Ikke så veldig unaturlig for dem som kjenner ham.


    

Invitasjonene og bordkort var på kremgult papir. Invitasjonene hadde pynt av mørkeblått. Begge farger ble gjentatt i duk, lys og blomster. Menyen ble skrevet ut på papir som jeg strøk på ubleket kraftig stoff. De ble brukt som tallerkendempere.

Bordkortene viste årets modell av biler han hadde hatt gjennom årene. Riktig mimring ble det med utgangspunkt i dem.
Da min datter ble konfirmert noen år tidligere tok vi utgangspunkt i hennes bunad.  Det var det sorte stoffet som gjorde at jeg valgte sort omslag på invitasjoner og sanghefter.
   
Med roser i forkleet ble det selvfølgelig å velge roser i dekorasjonene. Kurvene rosene var satt opp i hadde jeg lett etter lenge, og sprayet dem sorte.

For ordens skyld; disse bildene ble tatt lenge før vi hadde digitalkamera så kvaliteten etter scanning er så som så. Det er heller ikke en av stuene her, men der vi bodde før gården.


Gjennomført var også i en konfirmasjon som var her i 2008. Invitasjon og bordkort/sangomslag i sort kartong. Alle farger tatt fra konfirmantens bunad.


I bryllupet i 2012 var det blondestoffet i brudekjolen som la grunnlaget for det meste av pynten. Vi kjøpte dette stoffet fra Panduro


Det sydde jeg små hjerter av og fylte med vatt.

Navnene ble skrevet ut på plastark på vanlig blekkskriver (ikke alle laserskrivere tåler plastark) og festet med en knappenål pålimt en krystall.
Kopi av blondestoffet ble også brukt på invitasjonene.Samme format og dekor ble også brukt på sanghefte til vielsen og til middagen.Monogrammet som ble laget gikk igjen på alt.


Også som små lapper på kurven med kirkeprogrammet, på hver kolbe med såpebobler og  på kurven som ble satt på toalettene i huset. Det lå det hodepinetabletter, plaster og andre småtterier som gjestene kanskje ville ha behov for. Alt dette ble laget i stand nesten tre måneder før. I innspurten ville det ikke blitt tid til å knyte alle disse båndene.
  

Det ble tidlig bestemt at all pynt skulle være i hvitt. Og det ble slett ikke kjedelig.


Ler mer om pyntingen til bryllupet her.

Til en konfirmasjon senere samme år så var nok nettopp konfirmanten blir inspirert av bryllupet.

Invitasjoner, sangomslag og takkekort hadde alle samme farge, motiv og form. Det er den store sølja på bunaden som er motivet.

Blomstene ble valgt for å passe til fargene i bunaden.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar