Fotografering


I mange familier er kameratettheten stor, og det er lurt å oppfordre de gjestene som ønsker det ta så mye bilder de vil.  Et tips er å få samlet inn bildene allerede samme kveld/natt. En måte å gjøre det på er å ha en laptop i festlokalet.  Opprett en hovedmappe som heter Bryllup/selskap og dato og så undermapper med bildene fra hver enkelt gjest. Be alle som skal ta bilder å synkronisere klokka på kamera før festen. Da er det så mye enklere å få lagt alle bildene i riktig rekkefølge i en samlemappe. Det er nemlig veldig hyggelig for gjestene på få en DVD med bilder på sammen med takkekortet.

De fleste brudepar velger å leie en profesjonell fotograf eller gjør avtale med venner som er flinke amatørfotografer. Dette for å sikre et visst nivå på bildene og spesielle motiver. Jeg hadde det siste året sett på mange bryllupsbilder/weddingphoto og samlet gode ideer i en mappe. Det er enklere å kommunisere  hva man ønsker med de som skal fotografere når man har et bilde å vise fram. 

Stine i Stines hjem har skrevet nettopp om dette; å la seg inspirere av andre.

Samtidig vil hvert arrangement ha sin egen stemning og den er det viktig å få fanget. 


                          

   

Bildene over synes jeg nettopp fanget stemningen i bryllupet som var på gården sommeren 2012.

Det er blitt veldig vanlig at fotograf følger bruden til frisør og til vielsen. Men glem ikke brudgommen.

Bilder av gjestene er veldig viktig. De kan tas i det gjestene kommer enten til kirken eller til festen, sånn rød løper - bilder. De aller fleste vil stoppe opp i de sekundene det tar å knipse et par bilder. For -  ta alltid 2-3 bilder.

Men man kan lage en slags "fotoboks". Det er flere som har skrevet om det allerede.
Besøk: frk.Pigalopp                          DosFamily  Ruffledblog.com                               gidetvidere  

   
    
Det finnes også en app på Iphone La PhotocabineDet skal ikke være nødvendig å bruke noen rekvisitter når slike bilder tas, men finne et fint sted eller en kulisse.

Her på gården kunne bildene vært tatt med låven og de andre gjestene som bakgrunn.
Mursteinsveggen på stallen kunne vært bakgrunn.


Mot epletrærne hadde vært en tredje mulighet.
Noen ønsker et gruppebilde med alle gjestene, men tenker at det er helt uoverkommelig. Jeg var med på det i 2011 og det ble veldig vellykket. Fotografen må stå høyere enn de som skal fotograferes (gardintrapp). Avstanden mellom radene bør være ca 1 meter. Det er lurt om radene forskyves slik at folk i raden bak kikker over skuldrene til dem foran. Det blir fint om det settes ut stoler, men folk kan stå også. La et par av gjestene få som oppgave å markere hvor hver person skal stå, feks med en trepinne i bakken.

Gjestene må heller ikke glemmes under middagen og festen. Det er ikke så lett å få knipset akkurat under et latterutbrudd, å få fanget intensiteten i en god samtale eller farten på dansegulvet. Men desto bedre er det når det lykkes.

Når bildene er tatt ønsker man kanskje å redigere dem eller få fram enkelte detaljer
http://stineshjem.blogspot.no/2012/09/fototips-fargede-detaljer.html

Fortsatt er det butikker som selger engangskamera i spesialdesign for bryllup. Engangskamera var en nødløsning før, da papirbilder var vanlig. I vår digitale tidsalder vil vi bli skuffet over resultatet. Utebilder er vanligvis ok, men det er jo ingen mulighet til å redigere. Blitsen er dårlig slik at innebilder blir mørke og kornete. Det koster masse å fremkalle bilder som oftest ikke er gode. Det billigste digitalkamera koster ca 700. Kjøp et og send rundt bordet. Det blir bedre kvalitet, bildene koster ingenting å se på, de kan redigeres og kamera kan brukes etterpå.

Vi valgte også å filme under vielsen, alle talene under og brudevalsen. Anbefales!! Kvaliteten på filmdelen på de fleste fotokamera er så god at det holder i massevis. Jeg har satt sammen alle opptakene med Windows Live Movie Maker. Superenkelt. Det er mulig å legge vanlige stillbilder innimellom. For de som ønsker et annet type minne fra dagen kan kanskje dette være noe:  http://vimeo.com/1531870

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar